ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

Уводна реч директора школе

Почетак ове школске године био је у знаку великих планова, великих жеља, смелих идеја, пун ентузијазма и труда деце, родитеља, свих запослених  и пријатеља школе у земљи и ван граница наше земље  .

Али жеље су једно, а стварност је друго. Ове године нас је пандемија на то подсетила .

Уместо да гледамо свечану академију на сцени Народног позоришта, гледамо се и слушамо у нашим домовима . Услови су се очигледно променили, али живот не може да чека, а не може да чека ни школа. Стигао је 18. мај  – Дан наше школе .

Ове године наша прослава није онаква каквом смо је планирали . Међутим,  ми смо ову  ситуацију схватили  као креативни изазов. Зато ћемо на један нов начин  приказати шта смо то до сада и како научили. А научили смо много тога  :

Научили смо да природа уме да нас опомене за све оне наше  неодговорне поступке према њој.

Научили смо да треба водити здрав стил живота, да треба чувати себе, а самим тим и друге .

Научили смо  шта нам значи слобода.

Научили смо да побеђујемо када  смо  заједно, научили смо много тога од својих родитеља и вршњака,  али и они од нас.

Научили смо да наставу пратимо од куће, користимо технологије,  да активно учествујемо  у раду путем интернета и користимо образовни тв програм .

Научили смо да, иако смо најмлађи, умемо да будемо солидарни.

Посебно нас радује успех ученика наше школе, то што школу успешно представља наш светосавски ђак, као и успешни такмичари. Посебно смо поносни на чињеницу да  имамо  и три светосавска ђака , бивше  ученике  наше школе,  који су наставили успешно да раде и  који су сада светосавски ђаци у својим  средњим школама. Посебна част ће нам бити то што ће вам се ови ученици  представити  кроз активности на нашим  интернет страницама .

Научили смо, дакле, да праве вредности нису у безличним стварима, кућама, зградама , халама ,   праве вредности су у људима, а ми смо ту са својим породицама, својим наставницима и другарима из школе .   Живи смо , здрави, весели, орни  и спремни да обележимо наш јубилеј

59 година постојања ОШ „Драгомир Марковић“

Захваљујемо се у то име свима који су  до сада помогли школу у њеном раду на било који начин и искрено се  радујемо новим  дружењима и успесима .

Срећан Вам   Дан школе,  идемо даље са јасном  визијом и новим идејама !

Живи , здрави и весели били !

                                                                                       

Директор школе                                                                                                                                         Саша Јевтић,ср.